За прибиранням Тернополя можна спостерігати онлайн

Опубліковано в Життя краю 02.03.2016

За допомогою інтерактивної карти можа побачити, хто, де і як прибирає місто.

У Тернополі запрацював інноваційний проект - інтерактивна карта прибирання Тернополя  http://karta.te.ua/, на якій нанесено інформацію про відповідальну особу чи організацію, що відповідає за прибирання певної території у місті та їх контактну інформацію, повідомили у міській раді.

«На карті чітко позначені межі, за прибирання яких відповідальні ОСББ, ЖЕКи, підприємства чи інші суб’єкти господарювання та вказано їх контактні дані. Відтак, тернополяни будуть знати, до кого звертатися щодо неналежного прибирання території. Якщо ж відповідальні не дотримуватимуться правил прибирання, то тернополяни можуть звертатися у міську раду за телефоном 15-80. Ми будемо реагувати та впливати на дотримання порядку у місті, - каже міський голова Сергій Надал. - Принагідно хочу нагадати, що з 1 березня у Тернополі стартує двомісячник благоустрою, так що суб’єкти господарювання, об’єднання городян та тернополяни мають хорошу можливість прибрати свої ділянки».

На інтерактивній карті прибирання Тернополя відповідальну організацію чи особу за прибирання територій можна знайти у рубриці «Вулиці», обравши відповідну вулицю та номер будинку. З правої сторони відобразиться кнопка «Прибирання», яка містить інформацію про площу прибирання, відповідальну особу та контактний номер телефону. Також є інша можливість побачити межі територій прибирання ЖЕКами, перейшовши на відповідну рубрику «ЖКГ» на цьому ж сайті.

«Розробка такої інтерактивної карти - це об’ємна робота, адже у місті є понад п’ять тисяч будинків, відбуваються постійні зміни, наприклад, реєструються нові ОСББ, тому карта буде оновлюватися постійно, - каже начальник управління стратегічного розвитку міста Юрій Дейнека. - Відзначу, що серед іншого, на карті також можна знайти інформацію про видані у 2015 році містобудівні умови та обмеження, інформацію про депутатів, які були обрані у певному окрузі, а також найближчим часом буде нанесено перелік об’єктів, які будуть відремонтовані у 2016 році».

Нагадаємо, у Тернополі функціонує онлайн-карта ремонтів доріг, будинків, садочків, шкіл та інших об’єктів соціального та інфраструктурного призначення. Також діє активна карта незаконних споруд, де тернополяни можуть ознайомитись із усіма торговими павільйони та кіосками, які встановлені без відповідних дозвільних документів та підлягають демонтажу.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 Катерина Шаблій
Від чого залежить комфорт дитини під час квартирного переїзду?
Зміна місця проживання — випробування не з легких. Якщо в сім'ї є діти, крім клопоту…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.