Чи будуть у випускників Тернопільщини та міста проблеми з атестатами та свідоцтвами?

Опубліковано в Новини 20.04.2016

Із затримкою виготовлення документів про закінчення школи.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час наради 18 квітня 2016 року наголосила, що документи про освіту будуть виготовлені вчасно, зазначила прес-служба Департаменту освіти і науки ТОДА.

Ця нарада була терміново скликана Міністром, зважаючи на численні листи вчителів та керівників  шкіл, стурбованих термінами виготовлення атестатів та свідоцтв про освіту.

На нараді було розглянуто необхідні заходи щодо вчасного виготовлення документів про освіту для випускників 9 та 11 класів.

Під час наради з’ясувалося, що існує реальна загроза несвоєчасного друку і видачі документів випускникам, оскільки змінена в МОН місяць тому електронна база даних не пройшла тестування, не сертифікована, не має гарантований захист персональних даних випускників. Також залишається відкритим питання, чи витримає база великі навантаження. «Найгірше, що при використанні нової бази атестати випускникам можуть бути видані не раніше липня», - зазначила Міністр.

За обставин, які склалися, Міністерство вимушене повернутися до попередньої процедури видачі, вже перевіреної часом.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич пообіцяла, «що атестати і свідоцтва будуть видані вчасно, щоб діти не мали проблем з поданням документів на вступну кампанію».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

28.06.2024 soroka
Перший пішов: деталі обміну засудженого єпископа УПЦ (МП). Хто наступний?
В українському суспільстві активно обговорюють питання передачі Росії засудженого в Україні митрополита Тульчинського і Брацлавського…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.