У Тернополі шириться нова «хвиля міфів» про субсидії

Опубліковано в Новини 18.04.2016

Перерахунок субсидій з опалювального періоду на неопалювальний відбудеться автоматично, розповідає директор департаменту соціального захисту ОДА Вадим Боярський . Також наголошують на тому, що для тернополян, які не користуються центральним теплопостачанням – опалювальний період, а відтак і нарахування субсидій, законом передбачений до кінця квітня.

Також без звернень громадян буде здійснено перерахунок субсидій на наступний опалювальний сезон. Щодо зекономлених коштів за рахунок субсидій, то вони будуть використовуватися для оплати комунальних послуг. Наголошують, що звертатися щодо субсидій потрібно лише тим, у чиїх родинах за останній час була здійснена покупка на суму більше 50 тисяч гривень, змінилася кількість зареєстрованих осіб або у разі зімни інших умов, що можуть вплинути на субсидію.

Відповідно до минулорічного досвіду, у неопалювальний період субсидія у мешканців Тернопільщини є нульовою, оскільки найбільші витрати йдуть на оплату обігріву. Якщо ж родини матимуть відповідний низький дохід і великі витрати на комунальні послуги – субсидія буде нарахована. Також зазначають, що істотно зменшилася кількість звернень, основна хвиля заяв уже пройшла і на разі йдуть уточнення. Не забувають призначення субсидій і перевіряти, але запевняють, що відсоток зайво нарахованих є невеликим, на 200 тисяч тернополян, яким субсидії призначено, ця сума складає 513 тисяч гривень. Проте і ці зайво нараховані субсидії повертати «живими» грошима будуть лише ті, хто готівкою їх отримував (наприклад користувачі твердопаливних котлів), для більшості ж тернополян все вирішуватиметься між рахунками установ-надавачів послуг.

 

Зайвий раз звертаються до тернополян і просять не вірити чуткам. Жодних звернень від громадян зараз не вимагають, за винятком тих, у кого змінилися умови для нарахування субсидій.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.