Тернопіль – місто майбутнього, кажуть європейські експерти

Опубліковано в Новини 15.04.2016

14 квітня, в рамках проведення «Днів сталої енергії», у Тернополі перебували представники Європейського Союзу, керівники міжнародних фондів, посли та представники уряду України. В українському домі «Перемога» гості взяли участь у семінарі та розповіли, які проекти реалізовуватимуться у нашому місті.

-          Тернопіль видається нам містом, яке націлене на майбутнє, про це свідчить те, що місто залучило до співпраці чотири міжнародні фонди. Команда Тернополя готує або вже подала на розгляд проекти із реорганізації та покращення інфраструктури. Я не думаю, що є в Україні інше місто, яке би залучило до співпраці такі серйозні міжнародні інституції, - розповідає керівник Фонду «E5P» Андерс Лунд.

Гість також пояснює, чому банки готові позичати гроші Тернополю: їм важлива стабільність, а Тернопіль демонструє цю стабільність, поступовість уже тривалий час, чого немає в інших областях України. Для реалізації цих проектів потрібна міцна команда на місці і вона, на думку експертів, у нас є.

Як розповідає Андерс Лунд, у його рідній Швеції інновації у сфері опалення, наприклад, займає близько 5 років, а тому за них беруться неохоче. Тернопіль же, концентрується на таких інфраструктурних оновленнях.

 

Нагадаємо, що найближчим часом у місті збираються реалізувати ряд енергозберігаючих проектів, а також планів, з модернізації і будівництва водоочисних споруд.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.