На Тернопільщині займаються працевлаштування демобілізованих

Опубліковано в Новини 13.04.2016

У місцевих центрах зайнятості Тернопілля упродовж січня-березня 2016 року було зареєстровано 504 безробітних демобілізованих учасники АТО, які шукали роботу. З них 17 осіб мали інвалідність. Про це повідомила заступник директора обласного центру зайнятості Олександра Островська.

«До таких людей фахівці центрів зайнятості відносяться з особливою увагою, враховуючи соціальні, емоційні, психологічні аспекти, – сказала заступник директора ОЦЗ. - Усім їм надаються інформаційні та консультаційні послуги щодо сприяння працевлаштуванню. Колишнім воїнам пропонують започаткувати власну справу, тимчасову зайнятість, професійне навчанням чи перенавчання за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття».

Олександра Островська поінформувала про те, що цьогоріч уже працевлаштовано 40 демобілізованих військових, з них 18 – отримали одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності; 32 - проходили професійне навчання, 12 – працювали на громадських та інших роботах тимчасового характеру. За станом на 1 квітня ц.р. для 417-ти колишніх учасників АТО продовжується пошук підходящої роботи».

 

Крім того, фахівці центрів зайнятості області отримали у місцевих військкоматах списки загиблих учасників АТО з метою сприяння у працевлаштуванні членам їх сімей. На 31.03.2016-го з 71 опитаної особи - 62 не потребували роботи (пенсія за віком, перебувають у трудових відносинах, займаються особистим селянським господарством). Із дев’яти осіб, які виявили бажання працювати, п’ятьом за допомогою служби зайнятості надано місця праці, одна людина працевлаштувалася самостійно, ще 3 зареєструвались у центрах зайнятості Тернопільщини з метою пошуку роботи.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.