Першими у Тернополі «лікуватимуть» садочки і школи

Опубліковано в Новини 13.04.2016

Боротимуться із «хворобою енергетичної неефективності».

Впродовж найближчих місяців фахівці  ТОВ «ЕСКО Україна» здійснюватимуть енергоаудит освітніх та дошкільних закладів у Тернополі. Їх у Тернополі – майже дев’яносто, однак кожен дитсадок та школу буде обстежено для виявлення енерговитрат школи та подальшого втілення оптимальних рішень для досягнення їхньої енергоефективності.

Як розповів технічний директор ТОВ «ЕСКО Україна» Вадим Литвин, Тернопіль – не перше місто, де працюють фахівці, адже проблема недосконалості у плані енергоефективності споруд  радянської доби актуальна й в інших містах. Перед  тим, як приступити до роботи у Тернополі, фахівці попрацювали у Києві, Луцьку, Чернігові тощо.

Щоб «вилікувати» будівлю, необхідно насамперед поставити  їй точний «діагноз». Відтак, шукати шляхи, які допоможуть зробити споруди енергоефективними. Це буде  більш глибокий аналіз, аніж те, що можна побачити «на око». Також ми дослідили, які роботи в напрямку енергозбереження здійснювалися в Тернополі, і, мушу зазначити, що тут втілюється ряд програм, покликаних забезпечити максимальну енергоефективність, – каже Вадим Литвин.

Директор ТОВ «ЕСКО Україна» Григорій Романюк, який із робочим візитом також перебуває у Тернопіль, зазначив:

·         Комфорт – основне для дітей, відтак необхідно забезпечити комфорт у закладах освіти та в дошкільних закладах при мінімальних енерговтратах. Усі споруди збудовані давно – кілька десятків років тому, іноді доводиться спостерігати в них порушення норм будівництва. Усі недоліки, які перешкоджають спорудам бути комфортними для дітей. Ми виявлятимемо та шукатимемо шляхи їх усунення. Договором передбачено три – чотири місяці для здійснення енергоаудиту, після чого розпочнеться активна фаза, а саме – переговори міста з кредиторами і втілення заходів для забезпечення енергоефективності споруд.

Таким чином,  У Тернополі розпочнеться перший етап термомодернізації у закладах бюджетної сфери. Місто самостійно розпочало ці заходи ще у 2011 році, коли усі школи та дитсадки міста були обладнані індивідуально-тепловими пунктами, завдяки чому ці заклади тепер економлять до 15% тепла. Повна термомодернізація таких закладів дасть можливість одночасно зменшити споживання тепла та підвищити якість послуг.

 

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.