Радник міського голови Тернополя пропонує патріотичну ініціативу

Опубліковано в Новини 13.04.2016

У суботу, 8 квітня, у лісі неподалік Збаража ряд патріотичних організацій Тернопільщини, серед яких «Студентська Свобода» та «Сокіл», організували патріотичний вишкіл, в якому взяло участь кілька десятків молодих людей різного віку. Студенти і школярі змогли навчитися надавати медичну допомогу, повправлятися у стрільбі, пограти у пейнтбол. Успішне проведення цього заходу дає можливість започаткувати подібні вишколи і в межах Тернополя – таку ініціативу пропонує радник міського голови Тернополя Ігор Костюк. 

Формат суботнього вишколу був максимально наближений до військової атмосфери. Окрім різного роду майстер-класів, молодь зустрілася та поспілкувалася з ветеранами УПА. Для учасників заходу реєстрові козаки та афганці організували виставку зброї. Школярі та студенти поділилися своїми враженнями і розповіли, що захід їм дуже сподобався, адже дав можливість спробувати щось нове, познайомитися з цікавими людьми та знайти друзів. 

На вишколі присутні були і голови тернопільських осередків «Студентської Свободи» Чашка Василь та «Соколу» - Михайло Петролюк, разом із радником міського голови Ігорем Костюком вони обговорили спільну організацію та проведення таких заходів у межах Тернополя. 

- Як бачимо, продуктивні спільні дії дають хороші результати і люди, які хочуть організувати хороший захід – знаходять для цього і час, і можливості. Більше того, охочих прийняти участь у вишколі теж немало. Моя пропозиція у тому, щоб такі патріотичні заходи проводити в Тернополі, залучати до цього і школярів, і студентів. Першими у планах – діти, що виховуються у дитбудинках та інтернатах, - говорить Ігор Костюк. 

Цю ініціативу буде запропоновано міському голові Сергію Надалу і за позитивного рішення, з підтримкою міської ради, а також охочих громадських організацій, ряд заходів патріотичного спрямування можна буде зреалізувати у Тернополі вже найближчим часом.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

03.05.2024 soroka
Напередодні Великодня Володимир Болєщук відвідав воїнів-азовців
У передвеликодні дні Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради, спільно з директоркою Благодійного…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.