Тернополянин закликає зберегти бруківку на Дамбі

Опубліковано в Новини 08.09.2017

Звернення "Зберегти бруківку на Дамбі та інших вулицях Тернополя" зареєстрував тернополянин на сайті єдиної системи місцевих петицій.

- Бруковані вулиці є невід'ємним атрибутом багатьох європейських міст, які прагнуть зберегти свій історичний вигляд та самобутню атмосферу. Ідею зберегти бруківку на вулицях свого часу підтримали у місті Львові, і не пошкодували. Чому ж тоді тернопільська влада веде активну боротьбу із "вічним дорожнім покриттям" - бруківкою, та застеляє дороги в історичній частині міста недовговічним асфальтом? У Тернополі слід зберегти бруковані вулиці, якісно та надійно перекласти наявну бруківку австрійських часів. Вкладання асфальту у центрі позбавляє місто туристичної атмосфери, різно підвищує бюджетні витрати на утримання доріг, збільшує ризик ДПТ для пішоходів. Тому, просимо відмовитися від ідеї вкладання дороги від Наставної церкви до Дамби асфальтом, відновити та упорядкувати на цій ділянці бруківку, а також використовувати у подальшому для ремонту автодоріг у центрі міста виключно бруківку, - йдеться у петиції.

На разі до кінця збору підписів залишилось ще 29 днів. Детальніше ТУТ.

Нагадаємо, раніше в міській раді повідомили, що частину демонтованої старої бруківки з Дамби продадуть на відкритих торгах. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.