Які небезпеки на Тернопільщині несе за собою весна?

Опубліковано в Новини 01.04.2016

Після танення снігів особливо загострюється ця проблема.

Як зазначають в Управлінні ДСНСУ України. вибухонебезпечні предмети продовжують виринати на поверхню землі на території Тернопільської області. Цей край особливо багатий небезпечними знахідками, адже у роки першої та другої світових війн Тернопільщина перебувала в епіцентрі бойових дій. Тому в наші дні фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального згону спеціального призначення Управління ДСНС України у Тернопільській області мало не щодня поспішають до місця чергового виклику, аби запобігти лиху. З початку 2016 року, ними вже знешкоджено 77 застарілих боєприпасів.

30 березня в Тернопільській області виявлено 10 боєприпасів часів Другої світової війни. Чотири з них знайдено у Бучацькому районі: поблизу с. Пилява, в полі виявлено 2 артснаряди калібром 152 та 45 мм, ще два артилерійських снаряди калібром 152 мм – в лісі поблизу сіл Зубрець і Млинки. Також на околиці с. Бенева Теребовлянського району, під час проведення земляних робіт місцеві мешканці натрапили на 6 артилерійських снарядів калібром 125 та 86 мм.

31 березня о 15:30 поблизу смт. Гримайлів, Гусятинського району, під час проведення земляних робіт виявлено 4 вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни, а саме 2 одиниці – гранати РГД-5, 1 одиниця – гранати Ф-1 та 1 артилерійський снаряд 76 мм.

З метою детального обстеження території, прилеглої до місць виявлення вибухонебезпечних предметів, а також для їх вилучення та подальшого знищення вирушили піротехніки ДСНС.

Рятівники застерігають - з настанням весни, коли на полях та присадибних ділянках активізуються господарські роботи, ймовірність виявлення вибухонебезпечних знахідок збільшується. 

 

Фото не відповідає дійсності.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.