На Тернопільщині продовжують виявляти застарілі боєприпаси

Опубліковано в Новини 02.10.2024
1 жовтня піротехніки ДСНС у лісовому масиві біля села Рідколісся Чортківського району виявили, вилучили та зосередили в безпечному місці 2 артснаряди часів Другої світової війни: АС-75 мм та АС-105 мм.
Ці боєприпаси у подальшому будуть знешкоджені у безпечному місці шляхом контрольованого підриву.
Головне Управління ДСНС України у Тернопільській області нагадує головні правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів:
- Якщо ви виявили вибухонебезпечний чи просто підозрілий предмет – негайно повідомте місцеві органи влади та за телефонами  101 та 102.
- Ні в якому разі не підходьте до знахідки, це може бути вкрай небезпечно. Оптимально безпечна відстань – близько 500 м. Також необхідно окреслити місце знахідки за допомогою мотузки або стрічки.  Проте не можна вбивати у землю кілки, адже поблизу цього місця можуть ще знаходитися снаряди.
- Одразу припиніть будь-які роботи в районі небезпечного предмета.  Удар лопати, грабель, каміння чи просто поштовх може призвести до вибуху.
- В жодному разі не пересувайте, не розбирайте та не нагрівайте небезпечну знахідку. 
- Не допускайте сторонніх осіб до небезпечного предмета доки не прибули фахівці.
- Категорично забороняється самостійно знешкоджувати вибухонебезпечні предмети. Це можуть робити тільки спеціально підготовлені фахівці.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.10.2024 soroka
Тернопіль для ЗСУ: П'ять Mavic 3 для 14-ї механізованої бригади – Сергій Надал
Тернопільська міська рада передала п'ять квадрокоптерів Mavic 3 для 14-ї окремої механізованої бригади. Про це…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.