У Збаражі відкрили фотовиставку «Дні пам'яті героїв Іловайської битви 2014»

Опубліковано в Новини 02.10.2024

Учора, коли в Україні відзначають свято Покрови, День українського козацтва та вшановують захисників української незалежності усіх часів, у Збаражі відбулись урочисті заходи.

На майдані Івана Франка хвилиною мовчання вшанували загиблих у російсько-українській війні воїнів. Першим етапом цієї війни була Іловайська битва. Світлини цієї сторінки становлення нашої незалежності зібрали у виставці "Дні пам'яті героїв Іловайської битви 2014" і урочисто представили на головній площі Збаража.

Виставка створена в пам'ять про тих, хто десять років тому став на захист нашої країни у битві під Іловайськом, наголосив мер Збаража Роман Полікровський.

Про трагедію, яка стала однією з найтрагічніших і водночас найгероїчніших сторінок історії нашої боротьби за свободу та незалежність, розповіла екскурсовод Музею російсько-української війни Іванна Гриців. Про виставку, авторів світлин слово мав один з організаторів виставки генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло.

Виставка залишатиметься на майдані Івана Франка до 30 жовтня.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.10.2024 soroka
Тернопіль для ЗСУ: П'ять Mavic 3 для 14-ї механізованої бригади – Сергій Надал
Тернопільська міська рада передала п'ять квадрокоптерів Mavic 3 для 14-ї окремої механізованої бригади. Про це…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.