Укрпошта випустила благодійну марку «Під покровом Богородиці» до Дня захисників і захисниць України

Опубліковано в Новини 02.10.2024

1 жовтня 2024 року Укрпошта офіційно ввела в обіг благодійну поштову марку «Під покровом Богородиці», яка присвячена Дню захисників і захисниць України.

Ця дата є символічною, адже збігається зі святкуванням Покрови Пресвятої Богородиці, яке вже другий рік відзначатиметься 1 жовтня за новим церковним календарем.

Покрова Пресвятої Богородиці здавна шанувалася українськими воїнами як символ захисту і духовної опіки. Марка «Під покровом Богородиці», розроблена художником Олександром Охапкіним, відображає цей глибокий зв’язок між захисниками України та їхньою заступницею – Дівою Марією. На марці зображена Пресвята Богородиця, яка своїм омофором покриває і захищає тих, хто боронить українську землю. День захисників і захисниць України — це день, коли українці вшановують всіх, хто захищав і хто далі продовжує боронити нашу державу. Це свято відваги, героїзму та шани до тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність країни, – зазначили в Укрпошті.  

Тираж марки «Під покровом Богородиці» – 420 000 примірників. Номінал марки – U (відповідає тарифу на пересилання внутрішніх простих листів без оголошеної цінності масою до 50 грамів і поштових карток  (18,00 грн з ПДВ)) + 5,00 грн (додатковий номінал, призначений для відрахування на соціальні (благодійні) цілі). Кошти від продажів марки «Під покровом Богородиці» будуть спрямовані на допомогу Збройним силам України.

Кількість марок в аркуші – 6. Тираж конверта «Перший день» – 30 000 примірників, карток – 30 000 примірників.

Придбати поштову марку можна у відділеннях Укрпошти та у  Поштовому маркеті з 1 жовтня 2024 року.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.10.2024 soroka
Тернопіль для ЗСУ: П'ять Mavic 3 для 14-ї механізованої бригади – Сергій Надал
Тернопільська міська рада передала п'ять квадрокоптерів Mavic 3 для 14-ї окремої механізованої бригади. Про це…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.