Під виглядом водіїв переправив за кордон 13 військовозобов'язаних: на Тернопільщині судитимуть підприємця-перевізника

Опубліковано в Новини 25.09.2024

Слідчі ГУНП у Тернопільській області завершили досудове розслідування щодо організатора незаконної схеми переправлення військовозобов'язаних через державний кордон України. Підозрюваному загрожує до семи років позбавлення волі.

Злочинні дії фігуранта припинили співробітники відділу міграційної поліції, слідчі слідчого управління обласної поліції спільно з Державною прикордонною службою України під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури.

У ході досудового розслідування було встановлено, що 40-річний мешканець Тернополя під час дії воєнного стану зареєструвався як підприємець і отримав ліцензію на міжнародні перевезення. Він шукав охочих виїхати за кордон, працевлаштовував їх водіями та за винагороду вносив дані про них до інформаційної бази.

За цією схемою незаконно виїхали з України 13 чоловіків, які підлягали призову на військову службу під час мобілізації.

На підставі зібраних доказів підприємцю-перевізнику повідомили про підозру за ч. 1 та ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. За скоєне обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до семи років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.

 

Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.09.2024 soroka
У столиці регіональних журналістів навчали, як не потрапити на гачок маніпуляторів в інтернет-просторі (фото)
Як відрізнити правду від дезінформації та не потрапити на гачок маніпуляторів – про це розповідали…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.