У Гаазі суд розпочав слухання у справі порушення росіянами Морської конвенції ООН

Опубліковано в Новини 24.09.2024

Вчора, 23 вересня, Постійна палата третейського суду в Гаазі розпочинає слухання по суті за позовом України проти рф щодо порушень Конвенції ООН з морського права.

Про це повідомляє група комунікацій Тернопільського обласного ТЦК та СП.

Україна ініціювала арбітражне провадження проти рф у вересні 2016 року з метою захисту своїх прав як прибережної держави в прилеглих до Криму акваторіях в Чорному, Азовському морях та Керченській протоці.

— У травні 2017 року відбулося перше засідання трибуналу за Конвенцією з морського права ООН, а у лютому 2018-го до Постійної палати третейського суду у Гаазі було передано пакет доказів порушення росією Конвенції ООН з морського права, — кажуть у громаді. Детальний розгляд кожного випадку порушення росією норм міжнародного права надзвичайно важливий. Це гарантія того, що жодний злочин проти України не залишиться без покарання і не буде забутий.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.