Результати «митного безвізу»: Тернопільською митницею оформлено 18 463 транзитні декларації

Опубліковано в Новини 15.08.2024

Майже два роки тому Україна, ставши учасницею Конвенції про процедуру спільного транзиту, розпочала міжнародне застосування так званого «митного безвізу» NCTS (New Computerized Transit System).

Протягом цього періоду в Україні та на Тернопільщині, зокрема, значними темпами збільшується кількість оформлених транзитних декларацій Т1 в митних режимах «експорт» та  «імпорт».

До прикладу, у першому кварталі 2024 року Тернопільською митницею  оформлено 11 108 транзитних декларацій у системі NCTS. Так, за 6837 деклараціями окремого типу Т1,  паралельно із деклараціями ЕК10, вантажі переміщено з Тернопільської митниці, а за 4 271 декларацією окремого типу Т1 товари успішно доставлено у Тернопільську митницю. Натомість за весь 2023 рік кількість оформлених Т1 у зазначених митних режимах склала 7 345, а в IV кварталі 2022 року – 10. 

Загалом з моменту застосування Конвенції про процедуру спільного транзиту Тернопільською митницею оформлено 18 463 транзитні декларації.

Як зазначили в секторі контролю за переміщенням товарів Тернопільської митниці, позитивна динаміка до збільшення свідчить  про активну позицію Держмитслужби, українських експортерів та імпортерів у напрямку економічної інтеграції нашої держави в ЄС. І це важливо, оскільки система спільного транзиту NCTS – це перш за все про рівень митної безпеки України, належний контроль за рухом транзитних товарів, сприяння протидії митним правопорушенням, єдиний митний інформаційний простір та спрощення митних процедур для суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

20.09.2024 soroka
Київ виділяє ще понад пів мільярда гривень на допомогу Силам оборони, - Кличко
Допомогу військовим від громади Київа буде збільшено ще на понад пів мільярда гривень. Відповідне рішення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.