Понад 10 млн грн мінімального податкового зобов’язання сплачено з початку року на Тернопільщині

Опубліковано в Новини 01.08.2024

Станом на початок липня цього року кількість платників мінімального податкового зобов’язання (МПЗ) по Тернопільській області становить 163140 фізичних осіб. Кількість сформованих податкових повідомлень-рішень – 36913.

Загальна сума податкових зобов’язань, визначених в повідомленнях-рішеннях, складає 41,5 млн гривень. Загальна сума уже сплаченого фізичними особами МПЗ у 2024 році – 10,4 млн гривень.

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що платники податків, у яких у наявності та/або користуванні (оренді, суборенді, емфітевзисі, постійному користуванні) є земельні ділянки, віднесені до сільськогосподарських угідь, мають обов’язок сплачувати податки у вигляді мінімального податкового зобов’язання (Закон України від 30 листопада 2021 року №1914). Метою його запровадження стало рішення вивести обробіток сільгоспземель з «тіні». 

Звертаємо увагу, що мінімальне податкове зобов’язання вперше визначається за звітний 2022 рік. Цього ж року фізособи сплачують МПЗ за підсумками минулого, 2023 року.

 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.09.2024 soroka
«Українська команда» Тернопільщини передала воїнам зарядну станцію
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує закривати потреби військових. Так, днями волонтери передали…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.