На хабарі спіймали "впливового" тернополянина

Опубліковано в Новини 22.07.2024

Зловмисник за 12 000 гривень обіцяв повпливати на працівників Територіального сервісного центру МВС і допомогти в складанні практичного іспиту та отриманні посвідчення водія. За оборудки йому загрожує до п’яти років ув’язнення.

Слідчі Головного управління Національної поліції в Тернопільській області скерували до суду обвинувальний акт щодо жителя Кременецького району звинуваченого в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. Злочинну діяльність 57-річного зловмисника викрили оперативники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки. Процесуальне керівництво здійснювала Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Під час досудового розслідування з’ясувалося, що фігурант підшуковував людей, котрим за гроші обіцяв вплинути на посадових осіб Територіального сервісного центру з метою сприяння у складанні практичного іспиту з водіння для подальшого отримання посвідчення водія. Зловмисникові довели причетність до вчинення двох корупційних злочинів. В обох випадках він вимагав та отримав по 6 000 гривень неправомірної вигоди.

Санкція інкримінованої фігурантові статті -ч.2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

17.10.2024 soroka
Роль технологій у розвитку Тернополя: можливості для ІТ-професіоналів
Тернопіль поступово стає важливим технологічним центром Західної України. Сучасні технологічні рішення, включно з розвитком інфраструктури…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.