Діти військових з громади на Тернопільщині поїхали на відпочинок у Францію

Опубліковано в Новини 11.07.2024

Французьке місто-побратим Чорткова Безьє вже третій рік поспіль, запросило дітей військових із Чортківської громади на безкоштовний відпочинок на південь Франції.

Про це повідомили у Чортківській міській раді.

Сьогодні 42 дітей, а також 8 супроводжуючих дорослих (в тому числі медик) вирушили на південь Франції. Муніципалітет Безьє наполягав на тому, щоб на відпочинок до них приїхали діти, чиї батьки загинули на війні, діти, чиї батьки зникли безвісти, а також діти, чиї батьки зараз воюють на передовій. Тож діти саме таких категорій (віком від 12 до 17 років) вирушили на Лазуровий берег. Літній табір діятиме з 12 по 22 липня. Дітей очікує цікава та насичена програма, екскурсії, зустріч із міським головою Безьє Робером Менаром та чимало іншого, – кажуть у міськраді.

Проживання, харчування та усі інші видатки повністю бере на себе французька сторона.

Нагадаємо, угоду про побратимство між містами підписали голови рад Володимир Шматько та Робер Менар у березні 2022 року.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

17.10.2024 soroka
Роль технологій у розвитку Тернополя: можливості для ІТ-професіоналів
Тернопіль поступово стає важливим технологічним центром Західної України. Сучасні технологічні рішення, включно з розвитком інфраструктури…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.