Тернопільські митники виявили 38 порушень митних правил на суму понад 1 млн 300 тис. гривень

Опубліковано в Новини 08.07.2024

Неправомірні операції з товарами, митне оформлення яких не закінчено; недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України; перевищення строку транзитних перевезень (доставки) товарів; перевищення строку тимчасового ввезення товарів; переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон з приховуванням від митного контролю або з поданням митному органу як підстави для переміщення товарів підроблених документів; дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розміру, а також інші протиправні дії, спрямовані на ухилення від сплати митних платежів – найпоширеніші порушення митних правил, які виявляли працівники Тернопільської митниці впродовж І півріччя цього року.

Про це повідомив начальник управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Тернопільської митниці Володимир Петрук.

 За його словами,  впродовж січня-червня 2024 року митники виявили 38 порушень митних правил на суму 1 324 999 гривень. До держскарбниці надійшло понад 817 000 гривень за результатами роботи Тернопільської митниці у правоохоронному напрямку.

На розгляд до суду митницею направлено 11 справ про порушення митних правил, загальною сумою 768 269 гривень. У результаті розгляду судом 9 справ про ПМП конфісковано п’ять транспортних засобів та накладено штрафів на суму 179 038 гривень.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.10.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» пропонує називати вулиці у тимчасово окупованих містах на честь загиблих Героїв
Політична партія «УДАР Віталія Кличка» ініціює перейменування вулиць тимчасово окупованих міст на честь загиблих захисників…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.