Які школи-інтернати Тернопільщини отримають нове обличчя?

Опубліковано в Новини 22.03.2016

У зв'язку із переформатуванням законодавства щодо захисту соціально незахищених.

Департамент освіти і науки облдержадміністрації в рамках державної політики та прийнятих нормативно-правових документів здійснює практичні кроки зі створення сучасних умов для здобуття якісної освіти дітьми соціально незахищених категорій, у тому числі з особливими освітніми потребами та обдарованих із сільської місцевості, зазначила прес-служба Департаменту освіти і науки ТОДА.

Відповідно до абзацу 5, п. 3 розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України від 26 січня 2016 р. № 936-VІІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми», передбачені конкретні заходи, спрямовані на оптимізацію та удосконалення мережі шкіл-інтернатів, реалізацію поставлених перед ними завдань щодо надання освітніх послуг, ефективного використання педагогічних кадрів, інформаційної, навчально-методичної, соціально-побутової, матеріально-технічної бази, інноваційної та інтелектуальної власності.

Продовжується робота щодо створення сучасних умов здійснення комплексної корекції порушень фізичного та інтелектуального розвитку дитини, при цьому зусилля висококваліфікованих педагогів спрямовані на формування і досягнення єдності дошкільної освіти, загальноосвітньої та професійної підготовки. Значно оновлено та модернізовано навчально-корекційну базу: сурдокомп’ютерні комплекси, логопедично-лінгафонні та комп’ютерні центри, кабінети лікувальної фізкультури, виробничі майстерні та ін.

Враховуючи ст. 9 Розділу ІІ Закону України «Про загальну середню освіту», Положення про навчально-виховний комплекс «дошкільний навчальний заклад – загальноосвітній навчальний заклад», «загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад», затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 12 березня 2003 р. № 306, Положення про навчально-реабілітаційний центр, затверджене наказом МОН України від 16.08.2012 р. № 920, зареєстроване в Міністерстві юстиції України 5 вересня 2012 р. за № 1502/21814, та відповідно до пункту 7 Положення про порядок створення, реорганізації і ліквідації навчально-виховних закладів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 1994 р. № 228, департамент освіти і науки запропонував Тернопільській обласній раді реорганізувати шляхом перетворення:

  • Тернопільську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради у Навчально-реабілітаційний центр Тернопільської обласної ради;
  • Бережанську обласну комунальну загальноосвітню школу-інтернат І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням трудового навчання у Бережанський навчально-виховний комплекс Тернопільської обласної ради;
  • Струсівську санаторну загальноосвітню школу-інтернат І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради у Струсівський навчально-виховний комплекс Тернопільської обласної ради.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
Віталій Кличко: Валерію Залужному та Ліні Костенко присвоєно звання почесних громадян міста Києва
Київська міська рада на сьогоднішньому засіданні проголосувала за присвоєння звання Почесний громадянин міста Києва колишньому…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.