Тернопільські ОСББ співпрацюватимуть із поліцією

Опубліковано в Новини 14.02.2017

Принаймні один будинок у Тернополі вже це зробив.

Убезпечити своє житло від злочинних посягань, а в разі протиправних дій оперативно встановити особу порушника – саме з такою метою підписали днями меморандум співвласники житлового будинку на вулиці Бережанській з працівниками Тернопільського відділу поліції. Камери, які встановлять мешканці на багатоповерхівці, буде підключено до серверу Головного управління Нацполіції краю, повідомили в ГУНП області.

- На чергових зборах об'єднання співвласників багатоквартирного будинку ми одноголосно вирішили встановити відеоспостереження спільно з поліцейськими, - розповідає голова правління ОСББ «Бережанська Едельвейс 53а» Ярослав Дерев’яний. – У нашому будинку обікрали 5 квартир, тому убезпечити житло від злодіїв дуже необхідно.

Встановлювати камери на помешканнях та торгових закладах закликають і самі правоохоронці. Зі слів начальника сектору дільничних офіцерів поліції Івана Рибчака, залучати громадян оснащувати будівлі відеокамерами правоохоронці розпочали з початку 2017 року.

- Проводимо зустрічі з головами ОСББ, приватними підприємцями щодо підключення камер спостереження до серверу поліції. Це значно зменшує витрати, адже необхідно лише придбати технічне обладнання. Послуги серверу надає поліцейське управління, – каже дільничний офіцер. – Ми вже співпрацюємо з кількома магазинами та приватними помешканнями.

Під час обслуговування кожен співвласник будинку може безперешкодно зв’язатися з поліцейськими, аби переглянути відео, заархівувати, а при необхідності записати його фрагмент. Подібна співпраця вигідна як власникам помешкань, так і поліцейським, адже це дає можливість безперервного відеонагляду, а в разі протиправних дій оперативно встановити та затримати зловмисника.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.