У громаді на Тернопільщині, педагоги та діти виготовляли окопні свічки для ЗСУ

Опубліковано в Новини 28.02.2023

Протягом двох тижнів в Саранчуківській громаді працівники закладів культури спільно з педагогічними працівниками, дітьми та молоддю виготовляли окопні свічки для захисників.

Про це розповіли у громаді.

– Зокрема в сільському будинку культури с. Волощина діти спільно з працівниками культури виготовили 52 свічки. Педагоги та учні Божиківської гімназії виготовили 80 свічок. В приміщенні Мечищівського ліцею діти, вчителі та працівники культури виготовили понад 70 свічок. В Котівській школі вчителі, працівники культури села Котів, Рибники та бібліотекар села Квіткове виготовили 61 свічку. До роботи долучились дружина військовослужбовця Халупа Марія з донечкою. 24 готові свічки було передано Галиною Зоренною. Виготовлено 46 свічок в Літятинській гімназії за участі вчителів, учнів 8-9 класів та працівників культури. В сільському клубі с.Тростянець діти, жителі села, вчителі, працівники культури виготовили 25 свічок, – кажуть в громаді.

Найбільшу кількість свічок було виготовлено у навчальному закладі с.Шумляни. 

– Учні, працівники закладів освіти та завідувач сільським клубом виготовили понад 800 окопних свічок. Окрім цього, щоденно виготовляються окопні свічки і в бібліотеці-філії с.Шумляни. З листопада 2022 р. вже було зроблено 1349 свічок та передано в волонтерські центри. Нехай тепло та світло окопної свічки, зігріє захисників і захисниць України нашою любов'ю і турботою, – розповідають  в громаді. 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.