Індекс благополуччя молоді у Тернопільській громаді один із кращих в Україні

Опубліковано в Новини 28.02.2023

Днями відбулося оприлюднення результатів опитування молоді в рамках ініціативи Індекс Благополуччя Молоді (ІБМ) спільно з (UNFPA) Фондом ООН в галузі народонаселення, яке проводилося втретє у Тернопільській громаді. Реалізації ініціативи сприяє Молодіжна Міська Рада, молодіжні громадські організації та активна молодь.

Для визначення Індексу Благополуччя Молоді в Тернопільській міській територіальній громаді проводилося опитування, яке охоплювало 49 первинних показників згрупованих у сім блоків та дало змогу оцінити рівень добробуту молоді у різних сферах життя: освіта, здоров’я, економічні можливості, участь у політичному, громадському житті, інформаційні та комунікаційні технології, безпека та захищеність.

Відповідно до результатів, ІБМ у Тернопільській громаді в 2022 році становить 0,75, (де мінімально – 0, максимально – 1). Зокрема:

  • Освіта - 0,77;
  • Здоров'я - 0,83;
  • Економічні можливості - 0,70;
  • Участь у політичному житті - 0,76;
  • Участь у громадському житті - 0,87
  • Інформаційно-комунікаційні технології - 0,74;
  • Безпека і захищеність - 0,63.

Довідка. IБМ є інструментом для комплексного визначення аспектів, які сприяють та уповільнюють розвиток та самореалізацію молодих людей і заснований на фактичних даних, що охоплюють різні аспекти життя. Методологія розрахунку Індексу є інтегральною для міського рівня, створена на засадах Глобальних індексів розвитку та благополуччя молоді. Методика розрахунку муніципального Індексу, відмінно від Глобального, дозволяє гнучко розширювати коло характеристик благополуччя молоді і конкретизувати його виміри.

Нагадаємо, що показник ІБМ у Тернополі у 2020 рік склав 0,74 - найкращий результат в Україні, а в 2021 році показник зріс до 0,76.

 

 

 Джерело: ТМР

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.