Тернопільським управлінням СБУ завершено розслідування колабораційної діяльності поплічника російських окупантів у Ізюмі

Опубліковано в Новини 27.02.2023
СБУ зібрала доказову базу щодо чергового колаборанта, який добровільно погодився на співпрацю з ворогом та вступив до лав «народної міліції міста Ізюм».
Слідством встановлено, що 50-річний мешканець Ізюму після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну та загарбання росіянами його рідного міста за власним бажанням приєднався до органів окупаційної адміністрації Харківської області, обійнявши посаду «дільничного інспектора» у незаконному правоохоронному органі окупантів.
Співпрацюючи із загарбниками, колаборант допомагав встановлювати та підтримувати окупаційний режими на Харківщині. Зокрема, він розшукував проукраїнськи налаштованих громадян, погрожуючи їм фізичною розправою у випадку їхньої відмови підтримувати владу країни-агресора.
Досудове розслідування протиправної діяльності зрадника завершено. Зловмисник обвинувачується за ч.7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.
Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом слідчі СБУ передали Тернопільській обласній прокуратурі, для подальшого їх направлення до суду та розгляду по суті.
Системна робота Служби безпеки України з викриття колаборантів і зрадників триває.
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.