Триває збір підписів щодо визнання дня народження Степана Бандери загально-національним державним святом

Опубліковано в Новини 23.02.2023
«Визнати день народження Степана Бандери, 1 січня, загально-національним державним святом та повернути йому звання Героя України» – петиція з такою назвою з’явилася у січні на сайті президента.
 
Зареєстрував її голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко. Збір підписів триває, тож громадяни можуть активно долучатися.
 
Надихаючись покликом Степана Бандери, продовжують формуватися покоління борців за українську ідею, наголошує голова обласної ради.
 
– Будучи вимогливим до себе, ще з юних років Степан Бандера мав унікальну здатність – вести за собою інших. Відстоював гідність, самобутність української нації і право на державність у зазіханнях Польщі, нацистської Німеччини, більшовицької імперії, тобто в час, коли держава не мала шансів на існування,  зазначив Михайло Головко.
 
Бандера зіграв колосальну роль, бувши легендою ще при житті, наголошує автор петиції.
 
– Пропоную на державному рівні в Україні визнати день народження Степана Бандери, 1 січня, загально-національним державним святом та повернути йому звання Героя України,  підсумував Михайло Головко.  
 
Збір підписів триває. Наразі ідею Михайла Головка підтримали майже сім сотень людей. До кінця збору підписів залишився 41 день.
 
Проголосувати можна ТУТ.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.