Білобожницька громада, що на Чортківщині, наколядувала для ЗСУ понад 55 тисяч гривень

Опубліковано в Новини 26.01.2023

У День Соборності України, 22 січня, на центральній площі села Білобожниця відбувся благодійна коляда «Україна колядує – колядує вся земля».

Виручені кошти буде спрямовано на потреби воїнів з сіл громади, пише «Чортків city».

Перед початком дійства його учасники пройшли урочистою ходою центральними вулицями села, заколядувавши у всіх сільських храмах – греко-католицькій церкві, римсько-католицькому костелі та православній святині.

Святкові урочистості відкрив аматорський хор Білобожницького сільського будинку культури «Відгомін», котрий нещодавно отримав почесне звання «народного» (керівник – Василь Градовий), виконанням Державного Гімну України та «Ой у лузі червона калина».

Насичена кількагодинна програма мистецького заходу складала святкові коляди та вертепи, які представили усі десять старостинських округів, що об`єднують вісімнадцять населених пунктів Білобожницької ТГ.

Споглядаючи дійство, бажаючі за символічну ціну (виручені кошти – нагадуємо – спрямовувались на потреби ЗСУ) могли поласувати смачним борщем з пампушками, гарячим глінтвейном чи іншими смаколиками у розташованих поруч наметах. Попри не зовсім різдвяну погоду, святкового настрою присутнім додавала інсталяція на різдвяну тематику з шопкою в центрі композиції.

На заколядовані та виторгувані кошти, – а це понад 55 тисяч гривень, – буде придбано дрон для бійців Чортківської тероборони, частина з цих коштів (10 тис. грн) піде на придбання автомобіля для воїна Володимира Наконечного з Мазурівки Білобожницької ТГ.

Фото та текст Любомира Габруського

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.