На Тернопільщину прийшли хороші новини

Опубліковано в Новини 15.03.2016

А точніше, їх принесли з-за кордону.

Зустріч очільника області та представників компаній «Кверкус Групп» (Україна), «Цонтакс СК» (Словаччина) та «Електромакс» (Словаччина) відбулася 14 березня у Тернопільській обласній державній адміністрації. Мета даної зустрічі — інвестування й забезпечення робочими місцями жителів Тернопільської області. Також у вказаному заході взяли участь керівники структурних підрозділів Тернопільської ОДА й представники Лісового господарства області.

Співвласник «Кверкус Групп» Мирослав Фабріці, директор словацько-італійської фірми «Електромакс» Габріел Мусік та директор словацько-французької фірми «Цонтакс СК» Йозеф Слімак висловили намір інвестувати у Тернопільщину кошти й створити для жителів краю як мінімум 25 нових робочих місць. На даному етапі — підписання угоди про співпрацю, тож насамперед іноземні гості хочуть заручитися підтримкою голови Тернопільської ОДА. Підприємство зареєстроване у Борщівському районі й спеціалізується у сфері обробки дерева.

Принципово важливим питанням для представників вищевказаних компаній є забезпечення прозорого проведення відповідних торгів з продажу сировини для виробництва. Зареєстровані фірми мають первинне право у придбанні, йшлося під час зустрічі. Відтак голова Тернопільської ОДА Степан Барна гарантував максимальне сприяння потенційним інвесторам.

«Безперечно, ми зацікавлені щодо подальшої співпраці, — підкреслив очільник області. Наша сьогоднішня зустріч — це вже вирішення спірних питань на всі 80%».

 

Довідково:

 

Три словацько-французько-італійські компанії — «Кверкус Груп», «Цонтакс СК», «Електромакс» — розташовані у Словаччині. Співпрацюють з країнами ЄС та Україною. Компанії спеціалізуються у сфері деревообробки, будівництві з дерева, а також продажу дерев’яних виробів. Мають значний досвід у даній сфері, відтак хочуть застосувати його на Україні.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.