У Тернополі продовжують виявляти нелегальних працівників

Опубліковано в Новини 08.07.2021

Інспектори праці Управління Держпраці провели інспектування однієї з торгових точок з випікання та продажу хлібобулочних виробів, розташованої у торговому центрі спального району обласного центру.

Під час заходу контролю було виявлено та задокументовано факт використання місцевим підприємцем праці двох працівників без оформлення з ними трудових відносин.

Заходом з’ясовано, що підприємець не дослухався до порад фахівців Управління Держпраці під час інформаційно-роз’яснювальної роботи, проведеної в рамках інформаційної кампанії, та продовжував використовувати незадекларовану працю.

У своїх письмових поясненнях він виправдовувався, що двоє працівників у нього «стажуються» і він ще не визначився чи достатній у них рівень професійних вмінь та навиків за посадою пекаря.

За втручання інспекторів праці, під час інспекційного відвідування роботодавець оформив трудові відносини з одним із працівників та зобов’язався ближчим часом узаконити трудові відносини з іншим.

Разом з тим, за використання нелегальної праці до роботодавця вживаються заходи відповідно до наданих повноважень.

Управління Держпраці в Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.