На Тернопільщині спіймали двох браконьєрів

Опубліковано в Новини 02.05.2021
Близько сто п'ятдесяти рибин, сітки та саморобний дерев'яний човен - усе це вилучили правоохоронці в жителя Заліщицької ОТГ. Його разом з сусідом на річці Серет о 8 ранку 29 квітня виявили працівники поліції спільно з рибоохоронним патрулем.
 
Улов браконьєрів - 134 плітки, 8 окунів, 2 звичайних судака, 2 ляща та одна верховодка. За попередньою інформацією, сума збитків - майже 13 тисяч гривень. Коли чоловіки помітили людей у формі, почали тікати. Проте одному це не вдалося. Його піймали. Тридцятилітній чоловік у скоєному зізнався. Місцеперебування його колеги встановлюється.
 
Навіть попри те, що серед улову немає червонокнижних рибин, чоловікам доведеться відповідати за скоєне згідно статті 249 частина 1 ККУ - незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом.
 
Причина - нерест. 1 квітня 2021 року в 22 областях України розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.  У цей час дозволяється виключно любительське рибальство. Рибалити можна з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях.
 

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.