На Микулинецькому кладовищі Тернополі пошкодили майже 80 могил

Опубліковано в Новини 24.04.2021
Невідома особа пошкодила родинні склепи та надгробні плити на Микулинецькому кладовищі. Таке повідомлення надійшло на лінію "102" від працівника ритуальної служби.
 
При попередньому огляді стало відомо, що вандали двічі: в ніч з 13 на 14 квітня та з 17 на 18 квітня пошкодили близько вісімдесяти могил. Вони викрали круглі металеві та бронзові ручки з надгробних кришок, а також пошкодили гранітні оздоблювальні плити.
 
- На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. Відомості по даному факту були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань згідно частини 3 статті 297 ККУ - наруга над могилою.
 
Проведеними слідчо-розшуковими заходами, каже заступник начальника Тернопільського відділу поліції Сергій Гатанюк, за кілька днів після злочину працівники карного розшуку вийшли на слід ймовірного злодія. Ним виявився уродженець Херсонської області, 1978 року народження.
 
Чоловік переїхав на Тернопільщину шість місяців тому до знайомої. Раніше у поле зору правоохоронців він не потрапляв. Крадіжкою металу з могил вирішив підзаробити на життя.
 
Проте реалізувати крадене він не встиг. Усі речі, а це більше 19 кілограм кольорових металів, вилучили правоохоронці.
Вирішується питання про обрання чоловікові запобіжного заходу, а також оголошення підозри.
 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

11.10.2024 soroka
«Українська команда» передала партію великих дронів-літаків бійцям батальйону «Свобода» на Сіверський напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» передав партію великих дронів-камікадзе бійцям батальйону «Свобода» 4 бригади оперативного призначення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.