На Тернопільщині зі згарища врятували лелеку (фотофакт)

Опубліковано в Новини 19.04.2021

На околицях Бережан у згарищі трави місцеві знайшли лелеку.

Про це повідомила Galyna Protsiv у спільноті Територіальна громада міста Бережани.

– Ця подія сталася саме у день Довкілля, 17 квітня. Назар прогулювався нещодавнім згарищем в околиці міста Бережани. Все довкола було чорним і нагадувало більше картину війни, а не квітучої весни. Увагу привернув білий колір предмету, що рухався. Підійшов ближче, зрозумів що натрапив на пораненого лелеку. За якийсь час вже тривала операція з його порятунку. Після ретельного огляду прийшлося провести ампутацію частини крила... Сьогодні тривала перша післяопераційна прогулянка (на фото). Лелека йде на поправку, – написала Galyna Protsiv. – А тим часом на луках біля села Посухова ходить одинокий лелека і виглядає на чорній ріллі хоч якусь білу цятку... Прикро, що через людську байдужість, не буде потомства ще в однієї сім'ї диких тварин.

Авторка допису закликала людей припинити спалювати суху рослинність.

– В цей час триває т.з. сезон тиші, період розмноження тварин. НЕ паліть сміття та залишків сухої рослинності. Не позбавляйте життя тих, хто живе поруч. Люди, бережіть природу! наголосила Galyna Protsiv.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.