Тернополянка втратила всі свої заощадження, повіривши аферисту

Опубліковано в Новини 02.04.2021

До правоохоронців із заявою про шахрайство звернулась 35-річна жінка. Вона розповіла, що стала жертвою мобільного  афериста.

До потерпілої зателефонував невідомий. Зловмисник назвав її ім’я та спитав чи підтверджує вона покупку мобільного телефону вартістю 22 тисячі гривень на одному з інтернет-сайтів. Шокована жінка заперечила такий факт, а тоді аферист почав «діяти».

- Він представився працівником кіберполіції, – розповіла жертва афери. – Запевнив, що мені надзвичайно пощастило, бо служба безпеки банку миттєво зреагувала на незаконний доступ до моєї картки і передала дані поліцейським. Тож, тепер слід негайно зняти кошти з рахунку.

Додзвонювач назвав залишок на картці, переконливо просив не розривати телефонний зв’язок, бо розмова записується та терміново йти й знімати готівку в банкоматі.

Тернополянка виконала усі умови. Тоді пройдисвіт наказав знайти термінал та за декілька операцій перевести кошти на інший картковий рахунок, мовляв це рахунок страхової компанії банку, яка згодом поверне їх назад. Жінка виконала вказівки псевдополіцейського і втратила кредитні гроші.

Згодом вона зрозуміла, що її обдурили та звернулась за допомогою до поліції.  За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Працівники поліції застерігають громадян бути вкрай обережними з подібними співрозмовниками.

 

Джерело: Досьє 102

Прокоментувати:

СОЦІУМ

11.10.2024 soroka
«Українська команда» передала партію великих дронів-літаків бійцям батальйону «Свобода» на Сіверський напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» передав партію великих дронів-камікадзе бійцям батальйону «Свобода» 4 бригади оперативного призначення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.