На Тернопільщині померла театральна діячка

Опубліковано в Новини 22.03.2021

15 березня 2021 року на 67-му році життя перестало битися серце завідувачки Комарівського сільського клубу Дарії Хичій.

Про це повідомив Андрій Винник на сторінці Будинку Культури Бережанської МР.

– Дарія Левківна Хичій з дитячих років любила театр, мріяла бути артисткою та стала бухгалтером. Дитяча мрія втілилась у життя, коли її дочка Марія Барилко, а згодом вона, почали працювати в клубі села Комарівка. На сцені Дарія, зіграла і Шкандибиху із «Лимирівни» Панаса Мирного, Мавру із «У неділю рано» (інсценізація одноіменного твору Ольги Кобилянської), Чураїха із «Чураївни» Володимира Самійленка, Дугме із «Одолінь - трави» Віри Любилової, господиня із театралізованої постановки «Українських вечорниць». Дарія, часто виступала із віршами та піснями, любила працювати із молодості над підготовкою концертів, вистав. Її учасники театрального гуртка, часто займали перші місця на районних фестивалях «Театральна мозаїка», а її саму нагороджували грамотами «За найкращу роль».

«Прекрасна артистка» - говорили про неї із захопленням. Вона мріяла про нові постановки, ролі. «Я маю велике бажання виступати на сцені і від виступу отримую задоволення» - говорила вона. Надзвичайна пам'ять, тексти ролей вивчити їй було без проблем, вона повна енергії та любові до людей, до всього прекрасного, – йдеться у повідомленні.

Вічна пам'ять!

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.