Сподіваючись отримати швидкий кредит, мешканець Тернопільщини потрапив у шахрайську пастку

Опубліковано в Новини 09.03.2021
Повідомлення про шахрайство надійшло до співробітників Лановецького відділення поліції від 39-річного жителя одного із сіл Борсуківської громади. У нього з банківської картки невідомі зняли 4600 гривень.
 
Як встановили поліцейські, чоловік хотів оформити швидкий кредит. На одному із сайтів знайшов відповідне оголошення. Через чатбот зв’язався з представником вказаної компанії. Потерпілого запевнили, що нададуть йому онлайн кредит готівкою у розмірі понад 50 тисяч гривень. Для цього попросили скинути копії паспорта, ідентифікаційного коду та поповнити на 4600 гривень банківську картку, куди б мала надійти позика. Мотивуючи тим, що «переказ не може бути зарахований на порожній рахунок».
 
Чоловік повірив та скинув копії документів, реквізити банківської картки представнику кредитної компанії. Після цього з його картки зникли 4600 гривень, а обіцяні 58 тисяч гривень так і не надійшли.
 
 
 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

11.10.2024 soroka
«Українська команда» передала партію великих дронів-літаків бійцям батальйону «Свобода» на Сіверський напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» передав партію великих дронів-камікадзе бійцям батальйону «Свобода» 4 бригади оперативного призначення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.