У Тернопільському батальйоні Нацгвардії представили капеланів

Опубліковано в Новини 04.03.2021

У 2-му батальйоні 2-ої Галицької бригади Національної гвардії України відбулося представлення духовних осіб, котрі стали військовими капеланами.  

Надавати душпастирську допомогу військовим будуть представники православної та греко-католицької церков: Роман Янішевський — священнослужитель української греко-католицької церкви, адміністратор парафії Святого Великомученика Дмитрія та Василь Божаківський — протоієрей православної церкви України, служить в соборі Різдва Христового м. Тернополя. Таке рішення було прийнято, аби задовольнити духовні потреби військовослужбовців різних конфесій.

- Навчаючись в семінарії, ми приходили з іншими братами-семінаристами кожної неділі до 2-гого батальйону, де спілкувалися з військовими на різні духовні та побутові теми. В тому періоді і народилося покликання, і виявилося бажання пов’язати своє життя з військовою службою, — ділиться враженнями священнослужитель української греко-католицької церкви отець Роман Янішевський. — Наше основне завдання — бути поруч. Тоді будемо знати основні проблеми і допомагати чим зможемо. Нелегко бути духівником військовослужбовців, але за допомогою Святого Духа ми впораємося, оскільки потрібні в батальйоні як капелани Національної гвардії.

Обидва священнослужителі впродовж багатьох років підтримують тісні зв’язки з тернопільським батальйоном бригади, допомагають армії і є волонтерами.

 

Джерело: Тернопільська обласна рада

Прокоментувати:

СОЦІУМ

11.10.2024 soroka
«Українська команда» передала партію великих дронів-літаків бійцям батальйону «Свобода» на Сіверський напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» передав партію великих дронів-камікадзе бійцям батальйону «Свобода» 4 бригади оперативного призначення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.