Тернопільські «укропівці» активно долучаються до вдосконалення своєї партії (ФОТО)

Опубліковано в Новини 03.10.2016

В політичної партії «Українське об'єднання патріотів – УКРОП» діятиме оновлений демократичний статут, який затвердили делегати ІХ з’їзду партії.

Активно долучились до цих процесів і представники Тернопільського «УКРОПу».

- Прийняття нової редакції статуту – є надзвичайно позитивною річчю для нашої молодої політичної сили, адже згідно з нею, ми зможемо контролювати роботу партії, долучатися до її розбудови і безпосередньо брати участь у роботі та житті організації. Крім того, це служитиме прикладом нашій владі, оскільки сьогоднішній з’їзд показує, як повинна відбуватися децентралізація: не на папері, а реально. Також, на з’їзді були надані повноваження на області, квоти кожній організації – по три людини входитиме до майбутньої політради і кожен у ній матиме голос, - зауважив голова Тернопільської обласної організації партії «УКРОП», депутат Тернопільської облради Андрій Цибульський.

Політик також переконаний, що нова редакція статуту зможе залучити нових людей у партію, адже ті, хто раніше не вірив у можливість рядового партійця реально впливати на політичну силу – отримають такий шанс. До слова, за основу нової редакції документа розробники взяли статути масових партій таких демократичних країн Європи як Німеччина, Франція, Швеція та Бельгія.

- Я надзвичайно задоволена сьогоднішнім з’їздом, адже саме обговорення, дебати підтверджують, що наша партія – демократична і діє на відповідних засадах. Тут не може бути принципів комунізму, що «всі за», має бути і є дискусія, яка в свою чергу є нормальною складовою політики. Кожен повинен висловлювати свою думку: від депутатів місцевих рад і до нардепів, - розповідає депутат Монастириської міської ради Світлана Безділь.

Також, під час з’їзду делегати проголосували за нову процедуру обрання голови партії. Відтепер свого кандидата на відповідну посаду зможе висунути будь-яка обласна організація партії. Окрім того, право очолити політичну силу отримали й самовисуванці: «Кандидатом на посаду голови партії може бути громадянин України, який досяг віку 35 років, має вищу освіту, досвід державної, політичної або громадської роботи, вільно володіє державною мовою та є членом партії», – йдеться у Тимчасовому порядку обрання голови партії УКРОП.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.