У Тернополі завтра встановлять квітковий рекорд

Опубліковано в Новини 30.09.2016

Присвячений Дню працівника освіти.

Завтра у Тернополі визначна подія: відбудеться встановлення НОВОГО НАЦІОНАЛЬНОГО РЕКОРДУ УКРАЇНИ! Цього разу найбільш квітучого та красивого в рамках фестивалю "МІСТО СОНЦЯ"!

Асоціація флористів України у співпраці з «ФітоАрт-студією» та туристичним оператором «ОКСАМИТ- КЛ» виступили ініціаторами проведення 1-2 жовтня 2016 року у Тернополі IV Національного фестивалю флористичних об’єктів «МІСТО СОНЦЯ», який присвячений одному з найбільш неординарних і екологічних напрямків в ландшафтному дизайні у стилі Ленд-Арту.

Ленд-Арт – це мистецтво інтеграції об’єктів в існуючий ландшафт. Об’єкти Ленд-Арт – це образи, незвичайні фігури, абстракції, створені виключно з природних матеріалів: корчів, гілок, листя, моху, кори. Цей напрямок розвинений в усьому світі, де об’єкти Ленд-Арт створюються зі стовбурів і гілок дерев, які були зламані вітром, тим самим, вдихаючи друге життя в природні елементи, які втратили своє природне призначення. В Україні Ленд-Арт тільки набирає силу своєї виразності.

Цілі проведення фестивалю: підвищення рівня екологічної культури, популяризація напрямку – флористичні об’єкти в ландшафті міста, в нових тенденцій в дизайні, виявлення нових талановитих імен, демонстрація учасниками фестивалю вміння дбайливо і творчо працювати з природними матеріалами і існуючим ландшафтом, пропаганда екологічного підходу до способу життя. Учасники фестивалю: флористи, фахівці в області ландшафтного мистецтва, скульптори, декоратори, художники. Фестиваль – це перші спроби привнести творчість, нестандартне, образне і сміливе бачення в індустрію існуючого ландшафтного дизайну.

В рамках фестивалю відбудеться виставка робіт учасників фестивалю.

Також планується встановлення національного рекорду України «Найбільша книга з квітів». Цей соціальний проект приурочений до Українського Дня вчителя, який відзначається 2 жовтня: флористичний об’єкт «Квіткова книга» - подарунок вчителям України від усіх флористів України.

Програма:
1 жовтня
13:00 
відкриття фестивалю і презентація рекорду України «Найбільша книга з квітів», присвячена до Дня вчителя. У виготовленні цього флористичного об'єкту, будуть брати участь студенти ТВПУ сфери послуг і туризму. Оголошення результатів конкурсу на кращу осінню композицію. Нагородження учасників фестивалю.

13:00-16:00 
безкоштовні майстер-класи:
- виготовлення святкових свічок;
- бульбашкова феєрія;
- виготовлення іграшок з кукурудзяного листя;
- виготовлення листівок.

2 жовтня
13:00-15:00 
безкоштовні майстер-класи:
- виготовлення іграшок з кукурудзяного листя;
- виготовлення листівок;
- карвінг

14:00 
проведення аукціону з продажу одного із флористичних об'єктів

1-2 жовтня. Набережна Тернопільського ставу

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.