«Добрий самарянин» у Збаразькій райраді відстоює рівність усіх громад

Опубліковано в Новини 10.08.2016

5 серпня пройшло чергове засідання Збаразької районної ради. Більше сорока питань було заслухано та проголосовано, а деякі викликали жваве обговорення.

 

Одним із проблемних пунктів став дозвіл на користування надрами з метою геологічного вивчення з дослідно-промисловою розробкою корисних копалин кар’єрів на території Іванчанської сільської  ради. Більшість депутатів закликали голосувати за ці рішення, мовляв, підприємці принесуть гроші в село. Проте виявилося, що минулої сесії ставилось таке ж питання, але щодо іншого села. Тоді у депутатів виникали  сумніви. Увагу на це звернула фракція партії «Добрий самарянин»

На минулій сесії було питання щодо села Оприлівці, таке ж саме питання щодо геологічного вивчення. Тоді наші аргументи були такими ж, як і ваші сьогодні: дайте дозвіл на вивчення і підприємець принесе інвестиції в село, але тоді ці аргументи на вас не подіяли. Ми не проти інвестицій у села, але проти такої вибірковості, - звернулася голова фракції «Добрий самарянин» Юлія Цимбалюк.

На чітке питання щодо Оприлівців депутатам від «Доброго самарянина» відповіді не було дано, лише запропоновано внести питання повторно.

Обговорення викликав і проект рішення про утворення акушерсько-гінекологічного відділення в складі 10 гінекологічних ліжок та 6 пологових шляхом скорочення 10 травматологічно–реабілітаційних та 4 пологових ліжок Вишнівецької районної комунальної лікарні.  До депутатів фракції «Добрий самарянин» звернувся колектив та частина людей, яких обслуговує медична установа з проханням не реорганізовувати пологове та гінекологічне відділення (це веде до закриття пологового відділення і саме проти цього виступили вишнівчани, перекриваючи міжнародну трасу 8 березня ц.р.). Це прохання виголосила голова фракції Юлія Цимбалюк, до аргументів дослухалися і змінили проект рішення.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.