На Тернопільщині популяризують контрактну службу

Опубліковано в Новини 29.02.2016

Обіцяють усі умови.

Під керівництвом голови Теребовлянської райдержадмінстрації  Юрія Ништи відбулася розширена нарада з питань оборони. У нараді взяли участь заступники голови РДА, голова районної ради Ігор Смільський, представники органів місцевого самоврядування, керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники правоохоронних органів району.

Під час обговорення першого питання військовий комісар Теребовлянського районного військового комісаріату Олександр Кравець проінформував учасників засідання про ситуацію щодо набору громадян на військову службу за контрактом у районі. За його словами, на даний момент укладено контракти із 15 військовослужбовцями.

Юрій Ништа та Олександр Кравець рекомендували головам громад та головам сільських і селищних рад проводити у населених пунктах району активну інформаційно-роз'яснювальну роботу про можливість проходження високооплачуваної служби. А також налагоджувати особисте спілкування із чоловіками, наголошуючи їм на тому, що працевлаштувавшись, вони стовідсотково проходитимуть службу на Тернопільщині, а згодом,  при відновленні військової частини —  у Теребовлі.

Договір про службу після успішного проходження медичної комісії укладатиметься безпосередньо із командиром військової частини. Якщо військовослужбовець не володіє необхідними навиками для того, щоб обійняти пропоновану посаду, він направлятиметься у навчальний центр. Після підвищення професійного рівня у потрібній спеціальності військовий продовжує свою службу у частині, з якою укладений договір.

Далі військовий комісар підняв питання підготовки до можливих наступних черг мобілізації. Він наголосив на тому, що місцеві ради повинні активніше працювати у напрямку ведення військового обліку та визначення потенційних кандидатів.

 

Також учасники наради обговорили питання забезпечення перевезення призваних на військову службу громадян у військові частини у разі оголошення чергової хвилі мобілізації.

Наступна публікація: Кого у Тернополі викрили?

Прокоментувати:

СОЦІУМ

17.04.2024 soroka
Transparency International Ukraine визнала Тернопіль найпрозорішим містом України, - інфографіка
Тернопіль визнали найпрозорішим містом України. За результатами рейтингу «Transparent cities/Прозорі міста», Тернопіль отримав найвищі показники…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.