Мужня дівчина живе на Тернопільщині

Опубліковано в Новини 20.02.2016

Такою її визнав і Президент.

Президент Петро Порошенко нагородив активістів Євромайдану, які отримали поранення під час Революції Гідності. Високі державні нагороди з рук Глави держави отримали 16 Героїв Майдану, повідомляє прес-служба ТОДА.

Всього до річниці Революції Гідності високими державними нагородами за відстоювання європейського вибору України, мужність і патріотизм нагороджено 90 активістів Євромайдану.

Президент подякував кожному з присутніх за патріотизм та мужність у відстоюванні європейського вибору України, задля якого два роки тому мільйони українців вийшли на Майдан на Революцію Гідності.

«Україна заплатила дуже високу ціну за свій європейський вибір. Для кожного з нас Революція Гідності – найбільш важлива, яскрава і, можливо, найбільш трагічна частина нашого життя. 18-20 лютого – найскладніший її період, але, водночас, це була наша рішучість і віра в те, що ми побудуємо справедливу європейську державу. Я хочу подякувати кожному з вас за той подвиг, за величезну самопожертву в ті дні», – наголосив Президент.

Учасники зустрічі вшанували пам’ять усіх загиблих українців хвилиною мовчання.

Уродженка Тернопільщини Олеся Жуковська нагороджена орденом «За мужність». З кінця грудня 2013 року Олеся була на Майдані. Чергувала, розносила ліки, приймала пацієнтів у КМДА. «Я помираю», – таке повідомлення написала у соціальній мережі Олеся Жуковська, коли 20 лютого 2014 року снайпер влучив їй у шию. Дивом залишилася живою.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.