“Мовчання вбиває”: у центрі Тернополя відбулася акція на підтримку полонених воїнів

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 03.03.2024

Сьогодні, 3-го березня, у центрі Тернополя на мітинг вийшли рідні полонених військовослужбовців.

Люди стояли вздовж вулиці біля центрального універмагу з плакатами з написами “Мовчання вбиває”, “Free Azov” тощо.

Організаторка мітингу, Анастасія Крисак каже, мета акції – нагадати громадськості про полонених воїнів.

– Нам, родичам полонених, здається, що це загальновідома інформація. Однак багато людей живуть у своїй інформаційній бульбашці. Їм потрібно треба нагадувати, – говорить Анастасія Крисак. – Ми не можемо просто сидіти вдома, коли рідні в полоні.

Маріупольчанка Алевтина Швецова разом з подругою приїхала зі Львова, аби долучитися до мітингу.

– За будь-якої можливості стараємося це робити. У Львові така акція буде лише наступних вихідних, але на знак підтримки військовополонених ми вирішили долучитися до мітингу найближчому місті – Тернополі, – говорить Алевтина. – Вважаю, що це – борг кожного українця говорити про звільнення з полону Маріупольського гарнізону. Ми бачимо, що в полоні їх вбивають, катують та засуджують на довічне ув'язнення. Як на мене, присутність громадян України на подібних акціях – прояв небайдужості, свідомості і єдності, чого нам інколи бракує.

Тернополянка Ольга Михайлова прийшла на акцію, аби підтримати рідних полонених захисників. Жінка каже, серед тих, хто зараз перебуває у полоні особисто не знає нікого, але всі захисники України зараз як рідні.

– Я тут, бо хочу підтримати родини військовополонених. На такій акції, вже вчетверте. Хочу допомогти максимально, чим можу, – каже жінка. – Важливо, щоб люди не забували. Наші військовополонені віддали свою волю і зараз страждають за нас. Ми живемо, дихаємо, займаємось своїми справами тільки завдяки їм.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.