У Великобірківській громаді переселенці з Херсону відкрили для дітей STEM-клас за майже 18 тисяч доларів (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 27.11.2023
Інноваційний STEM - клас урочисто відкрили у Центрі позашкільної освіти Великобірківської громади.

Про цю подію і учні, і вчителі мріяли не один рік. А вдалося втілити усе завдяки небайдужим волонтерам з Херсона.

Група вимушених переселенців виїжджали з рідного міста під обстрілами. Люди знайшли прихисток на Тернопільщині. Почали волонтерити, збирати речі необхідні для бійців і людей, які залишилися в Херсоні. Зараз вони відкривають клас для учнів, щоб подякувати за гостинність.

STEM-клас – це сучасне навчальне середовище, де увагу зосереджують на науці, технології, інженерії та математиці.

Проєкт реалізовано громадською організацією «Правовий простір» у партнерстві з міжнародним французьким фондом Acted та Гуманітарним фондом для України.

Волонтери закупили й передали обладнання для STEM-класу на 17 800 доларів. Відтепер в інноваційній науковій лабораторії є нові ноутбуки, телевізор, парти, демонстраційний стіл, 8 конструкторів Lego Education та 12 конструкторів Robotics Beginne.

– Таке заняття розвиває у дітей творчість, мислення. Вони не бояться щось виготовлят, вдосконалюють свої вміння методом спроб та помилок. Наші учні були дуже раді, коли отримали нові конструктори, адже тепер можуть поєднувати різні деталі між собою та робити ще кращі моделі, – розповіла керівник гуртків у Центрі позашкільної освіти Великобірківської селищної ради Ірина Пойшла.

Волонтерка з Херсона Наталія Бімбірайте каже, для неї війна була дуже відчутною ще з 2014 року.

– Крим… Ми, херсонці, першими відчули загрозу, що росія піде далі. Ще з 2014 року їздили і допомагали нашим воїнам. Коли ворог прийшов у Херсон, ми якийсь час ще були змушені жити в окупації, а на Тернопільщину приїхали навесні 2022 року. Тут продовжили свою волонтерську діяльність. Зараз маємо 6 локацій, де допомагаємо людям. Вирішили здійснити мрію Центру позашкільної освіти Великобірківської громади. Адже тут, у Великих Бірках, громада гостинно приймала внутрішньо переміщених осіб та допомагала їм, –поділилася Наталія Бімбірайте.

У позашкільному навчальному закладі кажуть, що STEM-клас стане ще одним стимулом для навчання, розвитку та експериментів.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

03.05.2024 soroka
Напередодні Великодня Володимир Болєщук відвідав воїнів-азовців
У передвеликодні дні Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради, спільно з директоркою Благодійного…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.