«Московські попи – спонсори війни»: у Тернополі кілька сотень людей вийшли на протест проти російської церкви (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 05.04.2023

Багатолюдна акція протесту проти московського патріархату сьогодні знову відбулася у Тернополі.

Кілька сотень активних тернополян зібралися біля входу у Кафедральний собор Віри, Надії, Любові і матері їх Софії УПЦ мп, що на вулиці Коновальця у Тернополі.

Учасники протесту тримали у руках плакати з написами: «Московські попи – спонсори війни», «Тут був ФСБшний піп», «Скільки ще українців повинно загинути, щоб ви перестали ходити в моспархат?», «Московські попи – чорти галімі», «Московський патріархат вбиває».

Тернополяни понад дві години стояли під входом у собор, а поодинокі представники мп лише мовчки споглядали за огорожею. Щоправда, кілька разів вони таки пригрозили протестувальникам «карою з небес».

Учасники акції співали Гімн України, пісню «Ой у лузі червона калина» та скандували «Геть московського попа».

Волонтерка Ольга Данченко, яка прийшла на протест, каже, московський патріархат – осередок орків у нашому місті.

– Ці люди сміливо говорять про те, що «цю війну ми заслужили». Також вони кажуть, що наші хлопці, у тому числі мій чоловік, «заслуговують на смерть». Вони не дають нам жити у вільній країні. Насправді цим попам тут нічого не належить. Ми прийшли сьогодні сюди, щоб сказати їм, що вони мають два варіанти – або переходити на бік України, або забиратися геть з нашої землі! – наголосила Ольга Данченко.

Організатори зазначили, що акції продовжуватимуться й надалі.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.