У Тернополі відкрили благодійну виставку «Херсонщина – це Україна» (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 07.02.2023

У Тернополі відбулося відкриття виставки «Херсонщина – це Україна».

В залі Тернопільської обласної Національної Спілки Художників України представили сотню картин, створені 20 художниками зі всієї України, які відтворили у полотнах власне бачення Херсонщини.

Роботи представлені на виставці усі охочі можуть придбати онлайн на сайті Благодійного фонду «Це Крафт». Кошти з продажу робіт підуть на потреби ЗСУ, і після звільнення окупованих територій, на відбудову культурних пам’яток південних регіонів України.

Співорганізатор виставки, Павло Ярмій каже, що мистецький проєкт було створено аби підтримати людей в окупації.

– Коли ми виїхали, зупинилися в Умані, де ми – Херсонський обласний БФ «Об’єднання», БФ «Це Крафт» та ГО «Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад» створили Херсонський центр розвитку громад. Але в окупації залишилося багато близьких людей, – каже Павло Ярмій. – Коли ми для себе прийняли рішення створити такий проєкт ми хотіли, щоб він був не просто благодійним, а народним, людським. 24-го серпня ми запросили в Умань 20 художників з усієї України та попросили створити нам українську Херсонщину, своє бачення того, що ми втратили і куди хочемо повернутися. Для того, аби ми всі зрозуміли, що ми туди обов’язково повернемось, що ми нікого не забули. Це, зокрема, було для нас самих.

Павло Ярмій каже, для нього виставка має назву «Хочу додому».

Мета проєкту – підтримати жителів окупованої частини Херсонщини. Він розпочинався з 60 робіт створених в Умані, однак згодом до ініціативи почали долучатися й інші митці, каже співорганізаторка проєкту Вікторія Кулакова.

– Ми їздили по містах і розповідали про цінності, що закладаємо в роботи і виставку. Що хочемо цими полотнами підтримати Херсонщину і після продажу зібрати кошти для ЗСУ та відбудови культурних пам’яток. Тож  багато художників запитували чи можна принести свої роботи, на що ми погоджувалися. Звичайно, ми спочатку дивилися на картини, адже вони мали входити в загальну експозицію виставки аби вона була комплексною. Зараз до проєкту з своїми роботами долучаються нові митці, – розповідає Вікторія Кулакова.

У Тернополі виставка діятиме до 28 лютого, відвідати її можуть усі охочі.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.