У центрі Тернополя працівники бібліотек провели ярмарки, щоб зібрати кошти для ЗСУ (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 29.09.2022

Сьогодні на Театральній площі Тернополя працівники бібліотек збирали кошти для Захисників України.

На ярмарку Тернопільська обласна бібліотека для дітей представила іграшки та декор для дому ручної роботи, прикраси і смаколики.

Також гості ярмарки мали нагоду взяти участь в майстер-класі з створення ляльок-мотанок.

Усі зібрані кошти планують передати на ЗСУ.

– Завтра, 30-го вересня, відзначаємо Всеукраїнський день бібліотек. З нагоди цього свята ми вирішили долучитися до збору коштів на підтримку Збройних Сил України. Вважаємо, що це обов’язок кожного, – працівниця бібліотеки Тетяна. – Деякі з представлених товарів  створені нашими маленькими читачами та працівниками, зокрема патріотичні браслети. Наша працівниця створює вироби з фетру, які також представлені тут. Багато людей підходять, цікавляться та підтримують нашу акцію. Купують речі патріотичної тематики – бутоньєрки та браслети.

Ярмарку також провела й Тернопільська обласна наукова бібліотека. Працівники кажуть, на зібрані кошти планують закупити теплі речі для воїнів.

– Захід був ініційований колективом для допомоги ЗСУ. На кошти, які ми зберемо сьогодні, хочемо придбати теплі речі для рідних наших колег, які зараз боронять нашу Батьківщину. Чоловіки, сини – 12 хлопців з наших родин пішли воювати, зокрема й працівник книгозбірні, – каже голова профспілкової організації бібліотеки Світлана Ярошенкова.

До організації ярмарки долучилися усі працівники книгозбірні.

– Принесли різноманітну випічку та смаколики. Як солодощі, так і канапки, також були й екосмаколики – пастила та джерки (сушене м’ясо, його створює наша працівниця).  Крім того, ми збираємо кошти колективом і вона сушить джерки, які ми передаємо нашим хлопцям на «нуль». Це те, чим вони можуть швиденько перекусити, – говорить Світлана Ярошенкова. Людей дуже багато підходили і продукції залишилося дуже мало.  Вважаємо, що ярмарка вдалася. Ми таким чином зробимо свій маленький внесок в нашу спільну перемогу.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.