У 2022 рік – з бюджетом: сьогодні депутати Тернопільської облради ухвалили головний фінансовий документ (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 15.12.2021

Під час засідання четвертої сесії Тернопільської обласної ради, яке відбулося сьогодні, 15 грудня, обранці розглянули кілька десятків питань. З найважливіших – бюджет області на 2022 рік.

На початку представники національної скаутської організації України «ПЛАСТ» передали голові обласної ради Михайлу Головку Вифлеємський вогонь миру. Після цього видатних краян нагородили грамотами Верховної Ради України.

Під час засідання депутати прийняли низку звернень до центральної влади. Так, облрада закликала президента, голову ВРУ, нардепів негайно відкликати подані законопроекти щодо множинного громадянства (№ 6368-6372 від 02.12.2021 року)

– Запровадження множинного громадянства несе загрозу національній безпеці та територіальній цілісності України, стимулюватиме сепаратизм і збільшить корупцію в Україні, створить умови для остаточного грабунку землі, як основного національного багатства України, вважають депутати облради.

Ще одне звернення стосувалося заклику ввести додаткові правила і заходи в зв'язку зі вшануванням жертв Голодоморів. Обласна рада висунула дві вимоги: внести зміни до законодавства України, в якому за заперечення Голодомору необхідно ввести кримінальне покарання; в день пам’яті жертв Голодоморів на законодавчому рівні заборонити розважальні заходи, в тому числі роботу нічних клубів, та приватні вечірки, інформація про які поширюється в інтернеті.  

Окрім цього, депутати прийняли звернення до Кабінету Міністрів України щодо включення річки Дністер в Стратегію розвитку внутрішніх водних шляхів до 2021 року.

Також обласна ради звернулася до центральної влади, аби Міністерство культури та інформаційної політики не допустило вихід й поширення фільму, який розпалює ворожнечу, принижує релігійні почуття.

– Вважаємо неприпустимим не тільки фінансування фільму режисера Хачіка Васіляна «Мій юний принц» із державного бюджету, а й загалом вихід та демонстрування цієї стрічки як продукту, який глумиться над християнством, Церквою та ображає релігійні почуття більшості українців, – йдеться у зверненні.

Важливим питанням порядку денного стало ухвалення обласного бюджету на 2022 рік. Так, прогноз власних доходів обласного бюджету (без урахування трансфертів) становить 1 008,9 млн грн. Спеціальний фонд обласного бюджету за доходами планується в сумі 89,8 млн грн.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.