«Де гроші»: у Тернополі презентували нову комедію DZIDZIO (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Мар'яна Креховець 26.10.2021

У Тернополі презентували третій фільм DZIDZIO (Михайла Хоми) – «Де гроші».

Разом з режисером-постановником DZIDZIO до Тернополя приїхали продюсерка фільму Діана Юраш та актор і блогер Діма Варварук.

Стрічка отримала державну підтримку на 14-му пітчингу Держкіно.

Робота над створенням фільму розпочалася два роки тому.

– Сюжет розповідає про піаніста Мішу, який зрадив собі і шукати легких грошей. Щоб врятувати друга від в’язниці він влаштувався на роботу в будинок старої багачки, де всі шукають гроші, –  розповідає Михайло Хома. – Ідея з’явилася рівно два роки тому, в жовтні. Спочатку її не всі зрозуміли, але згодом все ж підтримали, бо вона дійсно гарна. «Де гроші?» – запитання, яке цікавить всіх і всюди: в магазині або на роботі в кінці місяця. Тому мені здалося, що це – прекрасна назва для фільму.

Стрічку знято у жанр пригодницької квест-комедії.

– Подати сюжет в такій формі вирішили для того,  аби  ми, як актори і ви, як глядачі всі разом співпрацювали та шукали гроші в старої багачки, – каже DZIDZIO.

Знімальний процес тривав 23 дні, переважну більшість сцен було знято на кіностудії імені Олександра Довженка.

– Фільм знімали на першому павільйоні, він один з найбільших – 1650 метрів. Там збудували будинок, де опускаються стелі і крутяться стіни. Це була дуже складна робота: 15 кімнат, люди працювали майже два місяці, щоб це створити, а піротехніки  – щоб наповнити, – говорить Діана Юраш.

У подальшому творці фільму планують презентувати «Де гроші» на світовому рівні.

– Це дуже якісна, соковита картинка, яка заслуговує щоб вийти на міжнародний ринок. Щоб її могли побачити на сервісі «Netflix», в кінотеатрах інших країн, додає Діана Юраш. – Ми зараз працюємо над англомовним тонуванням. Плануємо зробити його якнайшвидше – за листопад-грудень, щоб до кінця року мати англомовну версію стрічки.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.