У Тернополі під стінами ОДА та поліції вимагали відставки Авакова (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  05.06.2020

Кілька десятків добровольців, активістів, представників громадських організацій сьогодні вранці зібралися під стінами Тернопільської облдержадміністрації з вимогою звільнити міністра внутрішніх справ Арсена Авакова через велику кількість нерозкритих резонансних справ.

З плакатами «Зупинимо чортівську окупацію», «Аваков – чорт», «Ні свавіллю», «Чорти мають піти» учасники акції вимагали не лише відставки очільника МВС, але й реалізації права на захист громадян з боку правоохоронців.

– Основна біда у тому, що ми вже вкотре мусимо тримати плакати з цитатами, де Аваков каже, що «мусора – не люди». Біда у тому, що ми знову маємо стояти з поліцією обличчям до обличчя через те, що в органах є такі працівники, які забули слово «честь». Біда у тому, що це лягає на плечі молодих людей, свідомість яких набагато вища, ніж у тих, котрі мають охороняти закон і порядок. Біда у тому, що ми ці гумові шини вкотре не можемо сюди занести спокійно. Біда у тому, що від Майдану пройшло вже 6 років, а міністр внутрішніх справ досі незмінний. А ще він досі боїться чорного диму шин. Сьогодні вся Україна говорить про те, що Аваков має піти, зазначив організатор акції, очільник обласного осередку «Правого сектору» Назар Сарабун.

Доброволець Сергій Коновал підкреслив, що МВС працює неефективно, адже не може захистити українців від бандитів. Саме тому прийшов час викорінювати цю систему.

– Ми маємо складну ситуацію в нашій країні, коли МВС керує зовсім нетактовна людина. Прикладом цього є випадок у Кагарлику, перестрілка в Броварах. Недавно також ми могли бачити, як в Одесі озброєні люди нападають на магазини, трощать вітрини, використовують зброю. Відпустили вбивць Кирила Тлявова і ці всі репресії проти патріотів, «заминання» справ проти вбивць, нападників, замовників – все це демонструє, що система неефективно працює і не може захистити громадян України від бандитів. А найгірше – те, що є небезпека для життя з боку правоохоронних органів, наголосив боєць Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор» Сергій Коновал.

Опісля учасники акції вирушили під стіни Головного управління Нацполіції в Тернопільській області, аби й там сказати, що Авакову час піти.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.