Версія для друку

Десятки дитячих малюнків з передової отримав тернопільський архів

Опубліковано в Життя краю 26.06.2018

Дитячі малюнки з рук захисника України сьогодні отримав Державний архів Тернопільської області. Передав ілюстрації на зберігання український журналіст, учасник бойових дій на Сході України, волонтер та архівіст Ігор Крочак.

– Робота працівників архіву є дуже важливою, адже вони по крихтах збирають цінну інформацію. Зараз точиться багато наукових дискусій. Росія почала використовувати документальні джерела, які вона в нас узурповано забрала. У часи СРСР великий пласт документів слідчих органів потрапив до Москви. Навіть будь-який найменший документ важливий для нас не лише у плані пізнання історії, але й для нашої сьогоднішньої боротьби, – зазначив Ігор Крочак.

Як розповів журналіст, частину переданих малюнків діти присилали на позиції 131-го окремого розвідувального батальйону, інші – передали на передову волонтери ГО «Схід та Захід єдині».

– Я стараюсь зберігати дитячі малюнки чи передавати свої враження у віршах. Все, що не становить державної таємниці, я намагаюсь передати для широкого доступу, адже це – наша історія. Всі інші події, які є вагомими, буде акумульовано в книгах через певну кількість років. Звісно, може й бути таке, що деякі дані ніколи не оприлюднять, адже далеко не все можна відкривати для загалу, – додав Ігор Крочак (позивний «Архівіст»).