Нові споруди зводять у центрі Тернополя (фото)

Опубліковано в Життя краю 03.05.2017

В рамках проведення першого фестивалю локальної їжі "Тернопільська брама", який відбудеться вже на цих вихідних, на тернополян чекатиме декілька цікавинок.

Зокрема, до початку проведення цього заходу у центрі міста на Театральному майдані місцеві ретсоратори постараються відтворити окремі частини старого Тернополя. Так, на разі вже розпочався монтаж італійського дворика:

- Кожен заклад міста в рамках організації фесту отримав  завдання відтволрити той чи інший кусочок міста і ми відтворюємо італійський дворик, розташований там де і "Бункерамуз". Гості фестивалю зможуть піднятись на верх, подивитись на відтворений дворик. Подивимось, що вийде. Має бути цікаво, - розповідає тернопільський ресторатор Ігор Мамус.

Також, тернополян повинна потішити і відновлена стара брама, яка була знищена під час війни.  Вона буде складатися із двох колон – заввишки 7 метрів та шириною по 2,5 метри кожна. Як розповідає ініціатор ідеї Михайло Гросуляк, каркас брами зроблять з металу, а основу викладуть з пляшок. Також браму планують підсвічувати.

Крім того, в рамках цього заходу, який стане початком фестивального сезонеу, битимуть рекорд України із приготування найдовшої 400-та мтерової ковбаси, якою обіцяють початсувати гостей "Тернопільської брами".

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.